Skip to main content

Μια «βεντέτα» και πώς... χτυπάει στην Ελλάδα

Η άτυπη αμφισβήτηση της Γερμανίδας καγκελαρίου από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και γιατί αυτό λειτουργεί αρνητικά για τη χώρα μας.

Υπάρχει άτυπη αμφισβήτηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ; Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το Βερολίνο, ο Λουξεμβούργιος πολιτικός «αξιοποιεί» το ελληνικό ζήτημα προκειμένου να θέσει εν αμφιβόλω την απόλυτη κυριαρχία της Γερμανίδας καγκελαρίου. Γερμανικά Μέσα επιμένουν ότι πρόκειται για ένα είδος άτυπης βεντέτας, μεταξύ των δύο, η οποία ξεκίνησε σχεδόν από την πρώτη μέρα που ακούσθηκε η υποψηφιότητα Γιουνκέρ για τη θέση του επικεφαλής της Κομισιόν.

Η κ. Μέρκελ δεν υπήρξε ποτέ φανατική οπαδός του και ο κ. Γιουνκέρ δείχνει να μην το ξεχνά αυτό. Μάλιστα, το ελληνικό ζήτημα φέρεται να είναι η δεύτερη προσπάθεια που κάνει ο κ. Γιουνκέρ για να πάρει την άτυπη εκδίκηση του. Είχε προηγηθεί η προσπάθεια που έκανε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αυτονόμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ωστόσο μπλοκαρίστηκε από το Βερολίνο. Και τώρα, ο κ. Γιουνκέρ επανέρχεται μέσω του ελληνικού ζητήματος. Στην καγκελαρία έχουν τον πρόεδρο της Κομισιόν συνεχώς υπό παρακολούθηση. Και το πρόβλημα είναι ότι κατ' αυτόν τον τρόπο έχουν υπό ακόμα πιο στενή παρακολούθηση την ...χώρα μας.

Το συμπέρασμα; Στην Αθήνα, πλέον, δεν είναι καθόλου σίγουροι αν τελικώς η ευνοϊκή στάση του κ. Γιουνκέρ απέναντι τους είναι προς το συμφέρον της χώρας ή όχι...

ZENITH