Skip to main content

Μια επιβεβαίωση για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες

Το Μαξίμου φροντίζει τώρα να κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών, στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής πολιτικής που με επιτυχία υλοποιεί όλο αυτό το διάστημα...

H Voria.gr από τις αρχές της εβδομάδας (σσ και παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές της κυβέρνησης), επέμενε να επισημαίνει ότι η πραγματική πρόοδος που έχει σημειωθεί, τελικά, στις συνομιλίες της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές/θεσμούς, στις Βρυξέλλες, ήταν και παραμένει πολύ μικρή.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυπτε από όλες τις επαφές που έγιναν και τις τελευταίες ώρες και απλώς επιβεβαιώθηκε στο Euro Working Group που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης. Ηδη, το Μαξίμου, φροντίζει τώρα να κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών, στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής πολιτικής που με επιτυχία υλοποιεί όλο αυτό το διάστημα.

Εξ αρχής, οι πληροφορίες μας από τις Βρυξέλλες, ωστόσο, ανέφεραν ότι «το νωρίτερο, το επόμενο κανονικό Eurogroup αναφορικά με την Ελλάδα, δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις 7 - 8 Απριλίου». Δηλαδή, την ορθόδοξη Μ. Τρίτη ή Μ. Τετάρτη. Μάλιστα, αυτό ήταν το ...αισιόδοξο σενάριο, γιατί το πιο ρεαλιστικό υποστηρίζει ότι «πάει» για τα τέλη Απριλίου. Οι θεσμοί πιέζουν για κανονική ενημέρωση, ανα υπουργείο, των τεχνικών κλιμακίων τους, στην Αθήνα, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει από τη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά, οπότε και επιστρέφουν (σσ έφυγαν από προχθές λόγω του καθολικού Πάσχα).

Ο πρωθυπουργός, πάντως, φέρεται να έδωσε εντολή στους εμλπεκόμενους υπουργούς να αρχίσουν να δέχονται, από Εβδομάδα, τα κλιμάκια που θα τους επισκέπτονται για την παροχή στοιχείων...
 
 
 

ZENITH