Skip to main content

Μια επιβεβαίωση και μια νέα, κρίσιμη, λεπτομέρεια…

Το επικοινωνιακό επιτελείου της κυβέρνησης θα επιχειρήσει να προβάλει πολύ αυτή την επίσκεψη και το βαθύτερο νόημα της, που βρίσκονται σε γνώση του παρασκηνίου αυτής της αποστολής, επιμένουν ότι θα εί

Θα πρέπει να θεωρείται οριστικό: Τη Μόσχα θα επισκεφθεί ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των αντιφασιστικών εορτασμών, που θα πραγματοποιηθούν στη Ρωσία τον Απριλιο. Ο λόγος έχει πολύ μεγάλη σημασία, γι’ αυτό σημειώστε τον.

Ως γνωστόν, η σχετική ανακοίνωση έγινε, η Voria.gr που σας είχε ενημερώσει σχετικά, εδώ και καιρό, επιβεβαιώθηκε, ωστόσο, σήμερα, έρχεται να σας προσθέσει μια ακόμη κρίσιμη λεπτομέρεια, που αφορά πάντα σε αυτό το ταξίδι. Σύμφωνα με αυτή και μολονότι το επικοινωνιακό επιτελείου της κυβέρνησης θα επιχειρήσει να προβάλει πολύ αυτή την επίσκεψη και το βαθύτερο νόημα της, καλά ενημερωμένες πηγές, που βρίσκονται σε γνώση του παρασκηνίου αυτής της αποστολής, επιμένουν ότι – δυστυχώς – θα είναι μόνο ...βιτρίνα.

«Εκείνες τις μέρες, στη Μόσχα θα βρίσκονται άλλοι 80 ηγέτες χωρών από όλο τον κόσμο. Οπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, τα περιθώρια για κρίσιμες επαφές και ακόμα κρισιμότερες συζητήσεις θα είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα» τονίζεται. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση θα παίξει το συγκεκριμένο χαρτί όσο το δυνατόν περισσότερο, για ευνόητους λόγους, με αποδέκτες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Γι αυτό και κλείστηκε ένα ακόμα ραντεβού, νωρίτερα, αρχές Απριλίου, που θα είναι και το κρίσιμο. Αρα, ο κ. Τσιπρας θα πάει δύο φορές στη Μόσχα και μάλιστα συνοδευόμενο από τον κ. Καμμενο, που έχει καλές σχέσεις στη Ρωσια...

Στο μεταξύ, κινητικότητα παρατηρείται και στο άλλο μέτωπο, αυτό της επίσκεψης στο Πεκίνο. Σχετικά με αυτό, πληροφορίες από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι εκτός των κ. Δραγασάκη και Κοτζιά, στο Πεκίνο, θα μεταβούν κι άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης, συμμετέχοντας στο ίδιο κλιμάκιο, που θα έχει ως βασικό αντικείμενο να προετοιμάσει την επίσκεψη τσίπρα εκεί, τον Μάιο. Ωστόσο, η κινεζική πλευρά έχει φροντίσει, ήδη από τώρα, να χαμηλώσει πολύ τον πήχυ των προσδοκιών της ελληνικής πλευράς, όπως έχει κάνει ήδη και η Μόσχα.

ZENITH