Skip to main content

Μια προφητική γερμανική έκθεση για το ελληνικό σχέδιο σωτηρίας

Μια έκθεση της Deutsche Bank, η οποία είναι η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Γερμανίας, με ό,τι σημειολογικά μπορεί να σημαίνει αυτό, κάνει σαφείς προβλέψεις για την επόμενη μέρα του σχεδίου διάσωσης
Μια έκθεση της Deutsche Bank, η οποία είναι η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Γερμανίας, με ό,τι σημειολογικά μπορεί να σημαίνει αυτό, κάνει σαφείς προβλέψεις για την επόμενη μέρα του σχεδίου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπουν οι συντάκτες της, έως το Μάιο η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να προσφύγει στις υπηρεσίες του σχεδίου διάσωσης. Προχωρώντας παραπέρα, η έκθεση αναφέρεται σε ένα σοβαρό πρόβλημα που ενδεχομένως να παρουσιασθεί κατά την προσπάθεια ενεργοποίησης του σχεδίου.

Σε τι συνίσταται; Στις πιθανές αντιδράσεις που θα συναντήσουν οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της Ευρωζώνης, όταν κληθούν να «περάσουν» από τα εθνικά τους κοινοβούλια τη συμμετοχή που τους αναλογεί στο σχέδιο διάσωσης. Αυτό πρακτικά θα συνεπάγεται τη συνεισφορά αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που σε εποχές κρίσης δεν είναι ευχάριστο για κανέναν.

ZENITH