Skip to main content

Μια σφαίρα για τον Σαρκοζί, έστειλε άγνωστος μέσα σε ...επιστολή

Η επιστολή είχε ταχυδρομηθεί από την περιοχή Ρουμπέ και ο ανώνυμος δράστης διαβεβαιώνει ότι «παίρνει τη σκυτάλη» από τον «Πυρήνα 34».
Μια νέα απειλητική επιστολή προς τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί που περιείχε μια σφαίρα, απεστάλη στις 22 Σεπτεμβρίου στο προεδρικό μέγαρο στο Παρίσι. Η αποστολή έγινε  δύο ημέρες μετά τη σύλληψη ενός υπόπτου για παρόμοιες επιστολές στη νότια Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή.

Η επιστολή είχε ταχυδρομηθεί από την περιοχή Ρουμπέ στη βόρεια Γαλλία και ο ανώνυμος δράστης  διαβεβαιώνει ότι «παίρνει τη σκυτάλη» από τον "πυρήνα 34", που έχει στείλει 30 απειλητικές επιστολές, οι οποίες συχνά συνοδεύονταν από μια σφαίρα περιστρόφου και αποστέλλονταν από τη νότια Γαλλία σε πολιτικούς, ανάμεσά στους οποίους και ο Νικολά Σαρκοζί.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εγκληματολογικής διεύθυνσης της δικαστικής αστυνομίας στο Παρίσι διενεργεί έρευνα για τη νέα επιστολή. Μια άλλη επιστολή η οποία περιείχε και σφαίρα που είχε ταχυδρομηθεί από το Ρουμπέ, ίσως από το ίδιο πρόσωπο  και περιείχε  απειλές κατά της αστυνομίας, είχε παραληφθεί από το αστυνομικό τμήμα της πόλης σχεδόν μια εβδομάδα πριν από τη σύλληψη του υπόπτου, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Ένας άνδρας 51 ετών, ανάπηρος, άνεργος και μέλος μιας λέσχης σκοποβολής, ύποπτος για την αποστολή των απειλητικών επιστολών στο όνομα του «πυρήνα 34», συνελήφθη στις 20 Σεπτεμβρίου στο χωριό Ερεπιάν της νότιας Γαλλίας. Δύο ημέρες αργότερα στο Παρίσι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, κυρίως για «απειλές θανάτου»και φυλακίστηκε.

ZENITH