Skip to main content

Μηδενική ανάπτυξη στην ευρωζώνη προβλέπει ο Ρουμπίνι

Ανάπτυξη στο μηδέν προβλέπει για την οικονομία της ευρωζώνης ο οικονομολόγος, σημειώνοντας ότι μετά το ευμετάβλητο β΄ τρίμηνο, απειλούνται οι προηγούμενες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για ανάπτυξη 1%.
Ανάπτυξη στο μηδέν προβλέπει για την οικονομία της ευρωζώνης ο οικονομολόγος, Νούριελ Ρουμπίνι, σημειώνοντας ότι μετά το ευμετάβλητο β΄ τρίμηνο, απειλούνται οι προηγούμενες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για ανάπτυξη 1%.

Όπως τόνισε ο Ρουμπίνι σε ομιλία του στο Aix-en Provence, δεδομένων των σοκ που υπέστη η οικονομία τους τελευταίους μήνες, η ανάπτυξη της ευρωζώνης πιθανότατα θα βρεθεί κοντά στο μηδέν.

Η διόρθωση των χρηματιστηρίων στους τελευταίους τρεις μήνες, η άνοδος των spreads είναι στοιχεία που υποδηλώνουν ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη, σε παγκόσμιο επίπεδο, πρόσθεσε ο οικονομολόγος.

Τέλος, ο Ρουμπίνι παρουσιάστηκε καθησυχαστικός σχετικά με το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης, παρά την επιδείνωση της εμπιστοσύνης στις χρηματοοικονομικές αγορές για την προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας.

ZENITH