Skip to main content

Μικρές διακυμάνσεις στο ΧΑ

Έντονη μεταβλητότητα παρατηρείται στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται στη σημερινή συνάντηση των αξιωματούχων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στο υπουργείο Οικονομικών.
Έντονη μεταβλητότητα παρατηρείται στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η συμπεριφορά των επενδυτών χαρακτηρίζεται από νευρικότητα και επηρεάζεται, όπως φαίνεται, από τη σημερινή συνάντηση των αξιωματούχων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στο υπουργείο Οικονομικών για την οικονομία της Ελλάδας. Στα πρώτα 30΄ λεπτά το ΧΑ άλλαξε πρόσημο τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Στις 11:00 ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται στις 1.964,64, παρουσιάζοντας άνοδο 0,14%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 19,21 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,30%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,08% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,03%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των τροφίμων (+2,01%) και των ασφαλειών (+0,76%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (-1,82%) και των κατασκευών (-0,90%).

Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 39 κινούνται θετικά, 24 αρνητικά και 11 παραμένουν αμετάβλητες.

ZENITH