Skip to main content

Μικρή άνοδος σε Ευρώπη, νευρικότητα σε Γουόλ

Άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street, χάρη στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street, χάρη στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. «Είχαμε καλύτερα στοιχεία αυτή την εβδομάδα, όπως οι γερμανικές εξαγωγές, τα οποία μετρίασαν κάπως τις ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα. Η ανάπτυξη στην Κίνα θα επιβραδυνθεί, αλλά δεν θα παραμείνει στάσιμη», σχολίασε ανώτατο στέλεχος της Seven Investment Management. Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τράπεζες εν μέσω αισιοδοξίας για τα αποτελέσματα των stress tests.

Ειδικότερα, ο FTSE στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,54%, ο GDAX στη Φρανκφούρτη 0,46% και ο CAC στο Παρίσι 0,49%.

Μικρή πτώση καταγράφεται αυτή τη στιγμή στη Wall Street ενόψει της έναρξης της περιόδου δημοσιοποίησης εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα. Στο επίκεντρο θα βρεθούν επίσης τα στοιχεία για τα αποθέματα των εταιρειών χονδρεμπορίου το Μάιο, καθώς και οι εβδομαδιαίες προβλέψεις του Economic Cycle Research Institute (ECRI) για την οικονομική ανάπτυξη. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,01%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,19%.

ZENITH