Skip to main content

Μικτά πρόσημα σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω ανησυχιών για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω ανησυχιών για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ. Επικεφαλής των ρευστοποιήσεων τέθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος. Ειδικότερα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 1.05%, ο ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε πτώση της τάξης του 0,24% ενώ ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κέρδισε 0,22%.

Σε χαμηλό οκταμήνου υποχώρησε σήμερα και το δολάριο έναντι του γιεν εν μέσω ανησυχιών ότι τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου θα ενισχύσουν τις ενδείξεις για επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ του Σαιντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, δήλωσε χθες ότι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί ελαφρώς σε σχέση με την αρχή του χρόνου και πως η Fed θα πρέπει να δράσει σε περίπτωση που η οικονομία επιδεινωθεί σημαντικά. Η  ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,2994 δολάρια.

Ανάλογο είναι το κλίμα και στη Γουόλ Στριτ μετά την ανακοίνωση των καλύτερων των εκτιμήσεων στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην περιοχή του Σικάγο. Παρά το πτωτικό άνοιγμα, η αγορά τελικά αντέδρασε ψύχραιμα στα νέα της επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ, που αρχικά και σε συνδυασμό με τις προειδοποιήσεις από ΔΝΤ και Moody΄s απογοήτευσαν τους επενδυτές. Η Παρασκευή σηματοδοτεί την τελευταία συνεδρίαση ενός ιδιαίτερα σημαντικού μήνα για τις μετοχές με τους Dow Jones και S&P 500 να θέτουν υποψηφιότητα για την πρώτη μηνιαία άνοδο από τον Απρίλιο και τη μεγαλύτερη από τον Ιούλιο του 2009.

ZENITH