Skip to main content

Μικτές τάσεις σε Ευρώπη πτώση σε Γουόλ

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές αν και οι δείκτες ανέκτησαν μέρος των απωλειών που είχαν σημειώσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Τα κέρδη ήταν ωστόσο περιορισμένα μετά την αύξηση τω
Μικτές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές αν και οι δείκτες ανέκτησαν μέρος των απωλειών που είχαν σημειώσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Τα κέρδη ήταν ωστόσο περιορισμένα μετά την απροσδόκητη αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραψε άνοδο 0,3%, τερματίζοντας στις 1.043,82 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,40, ενώ ο CAC στο Παρίσι και ο GDAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψαν απώλειες της τάξης του 0,20% και 0,31% αντίστοιχα.

Νέες απώλειες, μετά τη χθεσινή «βουτιά», καταγράφει και το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς μια σειρά απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων σε ΗΠΑ και Ευρώπη συντηρούν τις ανησυχίες γύρω από την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
Η νέα πτώση οδηγεί τους βασικούς δείκτες ακόμη βαθύτερα σε πτωτικό έδαφος από τις αρχές του έτους, ενώ έχουν αναζωπυρωθεί οι φόβοι για διπλή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας. Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν πως η ανάκαμψη στον νευραλγικό αυτό τομέα αργεί και ενδέχεται να ανακόψει την ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη. Αρνητικά μηνύματα έστειλε σήμερα και η ευρωπαϊκή οικονομία με τη βιομηχανική παραγωγή να υποχωρεί απρόσμενα τον Ιούνιο.

Στο μεταξύ, στρατηγικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο απόηχος των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στις μετοχές.

Η Fed υποβάθμισε το outlook της αμερικανικής οικονομίας, προειδοποιώντας για ρυθμό ανάπτυξης, χαμηλότερο του αναμενόμενου. Παράλληλα, αποφάσισε να δώσει νέα χείρα βοηθείας στην ανάκαμψη μέσω αγοράς κρατικών ομολόγων.
Ο Dow Jones σημειώνει πτώση της τάξης του 0,41% και ο Nasdaq υποχωρεί 0,72%.

ZENITH