Skip to main content

Μίλησαν τηλεφωνικώς Σαμαράς - Καραμανλής

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς εν όψει και της επερχόμενης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στο να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Βασικό μενού της επικοινωνίας τους ήταν η εσωκομματική κατάσταση και συμφωνήθηκε πως πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, ενώ τόνισαν ιδιαίτερα την καθοριστική καμπή των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμικούς εταίρους.

O κ. Σαμαράς ζήτησε από τον κ. Καραμανλή να παρέμβει ώστε να σταματήσει ο κύκλος των δηλώσεων αμφισβήτησης και κριτικής από σειρά στελεχών και βουλευτών που πηγαίνουν και συναντούν τον πρώην Πρωθυπουργό και χαρακτηρίζονται και ως «καραμανλικοί» δίνοντας μήνυμα πως αυτές οι παρεμβάσεις έχουν την έγκρισή του.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για να πέσουν οι τόνοι, ο κ. Καραμανλής ζήτησε από την Μαριέττα Γιαννάκου, τη διοργανώτρια του δείπνου των «14» να μην τον επισκεφθεί μαζί με αντιπροσωπεία στελεχών, όπως ήταν αρχικά η απόφαση τους. Μπορείς να έρθεις μόνη σου να συζητήσουμε» φέρεται να της είπε ο κ. Καραμανλής στην κυρία Γιαννάκου.

Η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά.

 

ZENITH