Skip to main content

«Μίλησε» το τάμπλετ του Λούμπιτς

Ο συγκυβερνήτης του Airbus της Germanwings έψαχνε τις ημέρες πριν από τη συντριβή στο τάμπλετ του πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του, σύμφωνα με το Spiegel.

Ο συγκυβερνήτης του Airbus της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις οδηγώντας στο θάνατο 150 επιβάτες, έψαχνε τις ημέρες πριν από τη συντριβή στο τάμπλετ του πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα του Ντίσελντορφ ο οποίος διερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, ο εκπρόσωπος του Γερμανού εισαγγελέα, Ραλφ Χερενμπρούεκ διευκρίνισε ότι η έρευνα του Λούμπιτς στο Διαδίκτυο αφορούσε σε μεθόδους αυτοκτονίας και ιατρικές θεραπείες. Ενώ μία ημέρα πριν την τραγωδία, ο νεαρός είχε αναζητήσει όρους που σχετίζονται με κλείδωμα της πόρτας του πιλοτηρίου και τους κανόνες ασφαλείας σε αεροσκάφη.

Αναλυτικότερα, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ο Λούμπιτς κατά την περίοδο 15-23 Μαρτίου είχε αναζητήσει «ιατρικές θεραπείες, καθώς και τρόπους αυτοκτονίας». Μάλιστα, ο πιλότος είχε αναζητήσει για «αρκετά λεπτά» όρους σχετικούς με την πόρτα πιλοτηρίου και «τα μέτρα ασφαλείας της πόρτας».

Οι Γερμανοί ειδικοί επιβεβαιώνουν πως ο νεαρός πιλότος κλείδωσε εσκεμμένα τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο και συνέτριψε το αεροσκάφος, παρασύροντας στο θάνατο όλους τους επιβαίνοντες.

ZENITH