Skip to main content

Μήνυμα Αγάπης από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Αυτές τις γιορτές, με ένα SMS κάθε πολίτης μπορεί να συμμετέχει στην ανάπτυξη του έργου του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου ώστε περισσότερα παιδιά να απολαμβάνουν τη χαρά και το δημιουργικό παιχνίδι.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί όλους, όσους αγαπούν τα παιδιά και νοιάζονται για την ανάπτυξή τους, να στείλουν «Μήνυμα Αγάπης» με ένα SMS στο 19059.

Από τις 24 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009, όσοι επιθυμούν να υποστηρίξουν τα προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου στα νοσοκομεία και στις ακριτικές περιοχές, μπορούν να στέλνουν SMS στο 19059, γράφοντας τη λέξη «παιδιά». Η χρέωση είναι 1,19 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, από την ίδρυσή του, το 1987, σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα παιδιά, όπου και εάν βρίσκονται σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές τους. Τα προγράμματα πραγματοποιούνται σε μουσεία και ευρύτερα μουσειακούς χώρους, σε σχολεία, σε νοσοκομεία, σε εργοστάσια, σε πλατείες και όπου υπάρχουν παιδιά.

Παιδαγωγική αφετηρία των προγραμμάτων αποτελεί η πεποίθηση ότι η μάθηση είναι πιο αποτελεσματική μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση των αντικειμένων. Για το λόγο αυτό αξιοποιούνται συλλογές, εκθέματα και μουσειοσκευές.
 


Στο πλαίσιο των προγραμμάτων προσέγγισης, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ταξιδεύει με σκοπό να προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σε όσα παιδιά δεν μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στις δράσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο έχει αναπτύξει προγράμματα σε ακριτικές περιοχές από το 1991 και στο νοσοκομείο από το 1996.

Αυτές τις γιορτές, με την υπηρεσία «Προσφέρω» κάθε πολίτης μπορεί να συμμετέχει στην ανάπτυξη του έργου του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου ώστε περισσότερα παιδιά να απολαμβάνουν τη χαρά και το δημιουργικό παιχνίδι.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα και είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που επιδιώκει εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. Βασικός σκοπός του σωματείου είναι να βοηθήσει όλα τα παιδιά, από την προσχολική τους ηλικία, να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες, οι οποίοι με σεβασμό για την ατομικότητά τους θα αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και την αίσθηση της ανάγκης να συμβάλλουν στη κοινότητα που ζούνε. Παράλληλα, από το 1994 δημιούργησε το Παιδικό Μουσείο – Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων (το πρώτο πολυθεματικό Μουσείο που στηρίζεται στις ανάγκες και επιθυμίες των παιδιών).

Business Story
Off

ZENITH