Skip to main content

«Μήνυμα ειρήνης» από Παπανδρέου - Νταβούτογλου

Οι τομείς συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιώργου Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών της γείτονος, Αχμέντ Νταβούτογλου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτ
Οι τομείς συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιώργου Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών της γείτονος, Αχμέντ Νταβούτογλου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.

«Συμφωνήσαμε για μια συνεργασία και των δύο χωρών προς αμοιβαίο όφελος, αλλά και προς όφελος ολόκληρης της περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης», είπε ο κ. Δρούτσας, προσθέτοντας πως οι δύο χώρες στέλνουν μήνυμα ειρήνης. 

Παράλληλα, ο κ. Δρούτσας επεσήμανε πως η απάντηση του κ. Παπανδρέου στην επιστολή Ερντογάν θα σταλεί τις επόμενες ημέρες, ενώ, σχετικά με την επιθυμία του Τούρκου πρωθυπουργού να επισκεφθεί την Αθήνα, τόνισε πως «θα γίνει, όταν θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θα έχουμε να παρουσιάσουμε κάτι απτό».

Σε διμερές επίπεδο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε την ανάγκη προώθησης του θέματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μέσω των διερευνητικών επαφών και εξέφρασε την προσδοκία ότι μπορεί να γίνει γρήγορα ρύθμιση και, αν χρειαστεί, μέσω προσφυγής στη Χάγη.

ZENITH