Skip to main content

Μήνυμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ από Τσίπρα

Ενωτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΠΕ του ΣΥΝ.
Ενωτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΠΕ του ΣΥΝ, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στρατηγική επιλογή και χρέος όλων των δυνάμεων πουτον συναπαρτίζουν να επιβεβαιώσουν το ίδιο από την πλευρά τους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, βήμα το βήμα, θα προχωρήσει στην πλατιά και ανοιχτή τουσυγκρότηση σε επίπεδο βάσης για να πυροδοτήσει τις κοινωνικέςδιεργασίες, για να πρωτοστατήσει στις κοινωνικές αντιστάσεις. Σε αυτήν τη πορεία δεν περισσεύει κανείς και κανείς όμως δεν μπορεί μας κρατήσει καθηλωμένους», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η ενότητα της Αριστεράς πρέπει να προχωρήσει. «Στην πράξη θα φανεί αν όλοι το εννοούν. Διότι ορισμένοι επιμένουν ναθέτουν εαυτούς εκτός του εγχειρήματος ή έστω εντός εκτός και επι τααυτά».

«Η περίοδος της εσωστρέφειας πρέπει να τελειώσει οριστικά», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά, αλλάνα αποκτήσει πραγματικούς δεσμούς με την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δημοτικές εκλογέςτου ερχόμενου Νοεμβρίου, οι οποίες -όπως εκτίμησε- θα λάβουν χαρακτηριστικά κεντρικής πολιτικής αναμέτρησης και καταδίκης τηςκυβερνητικής πολιτικής.

«Στο λίγο χρόνο που μας μένει μέχρι τα τέλη του Ιουλίου θα πρέπει ναεπιταχύνουμε τα βήματά μας και να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ώστε οιεπιλογές μας τόσο σε δημοτικό όσο όμως και σε περιφερειακό επίπεδο νασηματοδοτούν αυτή τη πολιτική επιλογή της κεντρικής πολιτικής μάχης».

Τέλος, δεν έλειψε να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις αλλαγές που επιφέρει στο ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τη κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, από τους τρειςβουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν το Μνημόνιο, αλλά και από τουςτέσσερις ανεξάρτητους πλέον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν νακαταθέσουν από κοινού αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στο ασφαλιστικό.

ZENITH