Skip to main content

Μήνυμα Σπ. Κουβέλη για την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης

Τις δυνατότητες της Τράπεζας που έχει ιδρύσει στη Θεσσαλονίκη ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σ. Κουβέλης στη 12η Συνάντηση του Συμβουλίου Διοικητών Τράπεζας
Τις ιδιαίτερες δυνατότητες της Τράπεζας που έχει ιδρύσει στη Θεσσαλονίκη ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, στην Κωνσταντινούπολη, όπου απηύθυνε μήνυμα στη 12η Συνάντηση του Συμβουλίου Διοικητών της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Εύξεινου Πόντου, η οποία άρχισε σήμερα τις εργασίες της.

«Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης είναι ένα από τα σημαντικά συστατικά του Οργανισμού», είπε ο κ. Κουβέλης και προσέθεσε: «Η έδρα του οργανισμού στη Θεσσαλονίκη προσφέρει περισσότερες προοπτικές τις οποίες θέλουμε να τις αξιοποιήσουμε ως εφαλτήριο για την επίτευξη της αναπτυξιακής συνεργασία στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου και παράλληλα να δώσουμε την ευκαιρία στις ελληνικές και μη επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή», είπε ο κ. Κουβέλης μιλώντας στο ΑΠΕ.

Μετά την ομιλία του ο κ. Κουβέλης αναχώρησε για το Λουξεμβούργο, όπου θα λάβει μέρος στη συνάντηση των Υπουργών Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Ε.Ε. Στο περιθώριο αυτής της συνάντησης, ο κ. Κουβέλης θα έχει διμερείς επαφές με την Επίτροπο Διεθνούς Συνεργασίας, Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Ανταπόκρισης σε Κρίσεις κα K.Georgieva, καθώς και αντιπροσωπεία εθελοντών της ActionAid.

ZENITH