Skip to main content

Μηνύματα αγάπης από τους προκαθήμενους της Ορθοδοξίας

Χαρμόσυνα μηνύματα αγάπης απευθύνουν προς όλους τους πιστούς οι προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας.«Εκείνοι που πιστεύουν στον Ιησού, τη διδασκαλία και τις εντολές του καθίστανται φίλοι και κοινωνοί του Θεού
Χαρμόσυνο μήνυμα για την ενανθρώπηση του «Θείου Λόγου» απευθύνει οΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στους απανταχού της γηςΧριστιανούς, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι εκείνοι που πιστεύουν στον Ιησού,τη διδασκαλία και τις εντολές του καθίστανται «φίλοι και κοινωνοί τουΘεού». Κι αυτό -όπως σημειώνει ο προκαθήμενος της ορθοδοξίας στο μήνυμάτου για τα Χριστούγεννα- «συντελείται αποκλειστικά μέσα στην Εκκλησία,όπου ο άνθρωπος αναγεννάται».

O αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στοχριστουγεννιάτικο μήνυμά του αναφέρεται στην απογοήτευση που επικρατείγύρω μας και μας πληγώνει. Προβλήματα και οδύνες μαστίζουν κάθε γωνιάτης γης, σημειώνει ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος όμως τονίζει ιδιαίτερα τοχριστουγεννιάτικο μήνυμα ελπίδας. Γιατί, όπως σημειώνει, Χριστούγεννασημαίνει ότι τίποτα πια, καμιά θλίψη, δυσκολία, τραγωδία δεν μπορεί νααφανίσει την ελπίδα, που αναδύεται από τη φάτνη του νεογέννητου Χριστού.

Το σημαντικό μήνυμα της ελπίδας, όπως επισημαίνει, δε θα πρέπει ναχάνεται «μέσα σε πλαστικοποιημένες και κενές νοήματος τάχα γιορταστικέςαποφάσεις. Χριστούγεννα σημαίνει ότι η δυνατότητα της χαράς δεν έχειχαθεί από τον κόσμο», τονίζει ο αρχιεπίσκοπος.

«Αυτό που ο σύγχρονος πολιτισμός θεωρεί κεκτημένο, τα δυστυχώς πολλές φορές μόνον κατ’ όνομα λεγόμενα ανθρώπινα δικαιώματα, από την στιγμή ακόμη της Γεννήσεως του Ιησού είναι θεμελιώδης αρχή και παράδοση της Εκκλησίας μας», τονίζει ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

Με τη γέννηση του Χριστού, αναφέρει ο κ. Θεόδωρος, η Αγάπη εισβάλλει στον κόσμο με σάρκα και οστά, «δεν προσφέρει κίβδηλους παρηγορητικούς λόγους ή ψευδεπίγραφα ψίχουλα πολιτισμού προς τα εξουθενωμένα θύματα της κακότητός μας, αλλά μεταβάλλεται στη μοναδική Οδό, Αλήθεια και Ζωή για τις χιλιάδες εμπερίστατες ψυχές της Αφρικής, της Ασίας ή των παρυφών των μεγάλων δυτικών πόλεων που διψούν για την υπέρβαση του καθημερινού, αλλά και του αιωνίου θανάτου».

ZENITH