Skip to main content

Μηνύματα αισιοδοξίας από Fitch

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής της υπηρεσίας ευρωπαϊκών αξιολογήσεων της Fitch Ratings σχετικά με το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης στην Ευρώπη, ενώ σημείωσε ότι τα νέα από το ελληνικό μέτωπο είναι
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής της υπηρεσίας ευρωπαϊκών αξιολογήσεων της Fitch Ratings, Μπράιαν Κόουλτον, σχετικά με το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης στην Ευρώπη, ενώ σημείωσε ότι τα νέα από το ελληνικό μέτωπο είναι αρκετά θετικά.

Αναλυτικά, ο κ. Κόουλτον τόνισε ότι τα νέα που έχουν λάβει από το ελληνικό μέτωπο μετά την τελευταία υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας είναι αρκετά θετικά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μιας διπλής ύφεσης στην Ευρώπη, το στέλεχος της Fitch τόνισε ότι «εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μια τέτοια πιθανότητα συγκεντρώνει πολύ λιγότερες πιθανότητες από 50%. Δεν είναι το βασικό μας σενάριο κατά κανένα τρόπο».

Τέλος, ο κ. Κόουλτον δήλωσε αισιόδοξος και σε ό,τι έχει να κάνει με stress-test των ευρωπαϊκών τραπεζών, αναφέροντας ότι για τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος είναι σχετικά υγιής και ότι οι ισπανικές τράπεζες δείχνουν σχετικά ισχυρές για εμάς.

ZENITH