Skip to main content

Μητρόπουλος: Η συμφωνία στο Eurogroup είναι ανυπόγραφη

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα Αλέξη Μητρόπουλο και τη Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή το κείμενο για την παράταση που αποφάσισε το Eurogroup.

Ανέβηκαν οι τόνοι σήμερα ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο και τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή το κείμενο για την παράταση που αποφάσισε το Eurogroup.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι η συμφωνία στο Eurogroup είναι ανυπόγραφη και δεν κυρώθηκε από τη Βουλή, προκαλώντας, έτσι, την έντονη αντίδραση της επίσης παρευρισκόμενης στο πάνελ, κ. Μπακογιάννης, η οποία χαρακτήρισε επικίνδυνη «την αμφισβήτηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα».

«Υπάρχει η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, υπογράφηκε το κοινό ανακοινωθέν. Αν δείτε και τις ανακοινώσεις της Μέρκελ και του Τσίπρα, αναφέρονται στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου κι όχι στην τετράμηνη παράταση», είπε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε ότι η τετράμηνη παράταση δεν φέρει καμία υπογραφή.

«Δεν μπορεί να λέγεται ότι η παράταση του Εurogroup είναι ανυπόγραφη», απάντησε σε έντονο ύφος η κ. Μπακογιάννη και συμπλήρωσε:

«Καταλαβαίνετε τι λέτε αυτή την στιγμή, τινάζετε την διαπραγμάτευση στον αέρα. Υπάρχει κρυφό κείμενο στη διαπραγμάτευση με άλλα μέτρα και δεν το παρουσιάζει η κυβέρνηση;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή με υπογραφές», συνέχισε η βουλευτής της ΝΔ, η οποία τόνισε, παράλληλα, πως η συμφωνία που υπεγράφη από την κυβέρνηση είναι ίδια με τη συμφωνία που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά.

 

ZENITH