Skip to main content

Μητρόπουλος: Ίσως καταστεί αναγκαία η ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων

Εάν δεν υπάρξει ενίσχυση των ταμείων και δεν γίνει επιστροφή τμήματος των κουρεμένων αποθεματικών του PSI, το σύστημα δεν θα μπορέσει να αποφύγει περαιτέρω μειώσεις, τόνισε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Στην ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων, κατά το προηγούμενο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, στάθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98,4, ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε πως το σημερινό σύστημα συντάξεων, όπως έχει καθηλωθεί με τις μνημονιακές περικοπές, δεν αμφισβητείται, αλλά αν δεν υπάρξει ενίσχυση των ταμείων και αν δεν γίνει και επιστροφή τμήματος των κουρεμένων αποθεματικών του PSI, το σύστημα δεν θα μπορέσει να αποφύγει περαιτέρω μειώσεις.

Τόνισε, δε, πως ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει σήμερα το ζήτημα ανακεφαλαιοποίησης των ταμείων κατά το προηγούμενο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, στην κεντρική διαπραγμάτευση με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Κακώς θεωρήθηκαν τα αποθεματικά των ταμείων ιδιωτικό χρέος και μπήκαν στο κούρεμα του ιδιωτικού χρέους», επισήμανε και συμπλήρωσε πως εάν δεν υπάρξει επιστροφή τμήματος των κουρεμένων από το PSI, τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε «δύσκολη θέση», καθώς θα πρέπει να σκεφτεί περαιτέρω μειώσεις.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει η ανάγκη να διατηρηθεί η κρατική επιχορήγηση προς τα ασφαλιστικά ταμεία του περυσινού έτους, διότι, όπως είπε, θα δώσει ανάσα 1,5 δισ. ευρώ σε επικουρικές και κύριες συντάξεις. «Διαφορετικά ίσως να μην μπορέσουμε να αποφευχθούμε περαιτέρω μειώσεις σε κύριες και επικουρικές», κατέληξε ο κ. Μητρόπουλος.

ZENITH