Skip to main content

Μητσοτάκης: Επικίνδυνος για τη χώρα ο Βαρουφάκης

Επικίνδυνο για τη χώρα χαρακτήρισε τον Γιάννη Βαρουφάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκαλώντας, παράλληλα, γελοίες τις προτάσεις που έστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.

Επικίνδυνο για τη χώρα χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκαλώντας, παράλληλα, γελοίες τις προτάσεις που έστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΥΠΟΙΚ ότι «κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του, δημιουργεί προβλήματα συνολικά στη διαπραγματευτική θέση της χώρας».

«Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να τον αντικαταστήσει το συντομότερο», συμπλήρωσε.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «έχει καταφέρει κάτι μοναδικό ο κ. Βαρουφάκης, να συντάξει όλη την Ευρώπη πίσω από τον κ. Σόιμπλε».

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι απελπιστικά απομονωμένη, είναι μόνη της σε μία Ευρώπη όπου 18 χώρες είναι απέναντι και γι’ αυτό αποκλειστική ευθύνη έχει ο κ. Βαρουφάκης», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εκτίμησε ότι «οι προτάσεις οι οποίες εστάλησαν από την ελληνική κυβέρνηση είναι από ασαφείς μέχρι γελοίες».

«Το να λέμε ότι καλωδιώνουμε τουρίστες για να πηγαίνουν να κυνηγάνε τη φοροδιαφυγή προκαλεί απλά γέλιο», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι είναι άλλο η σκληρή διαπραγμάτευση και άλλο «να καταλήγουμε να μας κοροϊδεύουν».

ZENITH