Skip to main content

Μνημόνιο ΥΠΕΞ και Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας.
O Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας για την υλοποίηση προγράμματος αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε χώρες της κεντρικής και ανατολικής Αφρικής.

Η υπογραφή του εν λόγω Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου για την Κλιματική Αλλαγή και της Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης στις οποίες ο Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ και ΑΣ έλαβε μέρος.

Το ανωτέρω Μνημόνιο, που στοχεύει στην υποστήριξη των Εθνικών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών των αποδεκτριών χωρών (Μπουργκίνα Φάσο, Τσαντ, Μαλί, Νίγηρας, Σουδάν και Ουγκάντα), έχει συνολικό προϋπολογισμό 2 εκ. Eυρώ και αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα μας για την υποστήριξη των αναπτυσσόμενων και ευάλωτων στις επιπτώσεις τις κλιματικής αλλαγής χωρών. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη υπογραφεί Μνημόνια Συνεργασίας με οργανισμούς όπως η Αφρικανική Ένωση, η CARICOM και η Επιτροπή Ινδικού Ωκεανού.
 
 
 

ZENITH