Skip to main content

Μοίραζε κωδικούς συνδρομητικών καναλιών

«Κομπίνα» είχε στήσει ένας 33χρονος ημεδαπός στο σπίτι του στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, ο οποίος διαμοίραζε σε έτερους χρήστες του Διαδικτύου τα κλειδιά αποκωδικοποίησης δορυφορικού σήματος συνδρομητικο
«Κομπίνα» είχε στήσει ένας 33χρονος ημεδαπός στο σπίτι του στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, ο οποίος διαμοίραζε σε έτερους χρήστες του Διαδικτύου τα κλειδιά αποκωδικοποίησης δορυφορικού σήματος συνδρομητικού καναλιού.

Έπειτα από έρευνα στην οικία του 33χρονου, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην οικία του στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, βρέθηκε σε λειτουργία ψηφιακός εξοπλισμός (δορυφορικός αποκωδικοποιητής, κάρτα αποκωδικοποίησης, αναγνώστης καρτών κ.α). Μάλιστα, την ώρα της έρευνας διαπιστώθηκε ότι 11 άτομα προμηθεύονταν παρανόμως τα ανωτέρω κλειδιά αποκωδικοποίησης από τον συλληφθέντα.

Ανάλογη έρευνα πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς σε εταιρεία, με έδρα την περιοχή της Τούμπας, όπου βρέθηκε Η/Υ με εγκατεστημένο λογισμικό παράνομης αποκωδικοποίησης δορυφορικού σήματος. Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία 33χρονου αλλοδαπού τεχνικού της ερευνηθείσας εταιρείας, όπου βρέθηκε σε λειτουργία δορυφορικός αποκωδικοποιητής, μέσω του οποίου διαμοιράζονταν σε έτερους χρήστες του Διαδικτύου τα κλειδιά αποκωδικοποίησης δορυφορικού σήματος συνδρομητικού καναλιού. Εντοπίσθηκε επίσης και κατασχέθηκε πλήθος καρτών και συσκευών εγγραφής, σκληροί δίσκοι με παράνομα αρχεία παράκαμψης προστασίας δορυφορικού σήματος, εγγραφέας καρτών αποκρυπτογράφησης δορυφορικού σήματος κ.α.

ZENITH