Skip to main content

Μόλις 40.000 ευρώ δηλώνει ο μεγαλογιατρός της Θεσσαλονίκης

Λαβράκι έβγαλε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για την οικονομική κατάσταση του μεγαλογιατρού της Θεσσαλονίκης και της συζύγου του, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr.
«Λαβράκι» και μάλιστα μεγάλο έβγαλε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στα βιβλία και τα στοιχεία του γνωστού μεγαλογιατρού της Θεσσαλονίκης, ο οποίος, όπως αποκάλυψε η Voria.gr, δέχθηκε την αιφνιδιαστική επίσκεψη των ανδρών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, από τον έλεγχο στα στοιχεία του μεγαλογιατρού αλλά και της συζύγου του, η οποία είναι ελεύθερος επαγγελματίας, προέκυψε ότι δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μόλις 40.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, όμως ο γιατρός, ο οποίος είναι και καθηγητής Πανεπιστημίου, και η σύζυγός του διαθέτουν τρία αυτοκίνητα και οικία με πισίνα στο Πανόραμα!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρμόδιο τμήμα του ΣΔΟΕ θα προχωρήσει σε Ανακοίνωση Αξιόποινης Πράξης κατά του γιατρού προς την Εισαγγελία, ενώ παράλληλα θα κοινοποιήσει το θέμα στη Διεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να κινηθεί η διαδικασία αναστολής της λειτουργίας του ιατρείου, σύμφωνα με το άρθρο 76 του νόμου 3842/2010. Το εν λόγω άρθρο προβλέπει ότι σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η διενέργεια φορολογικού ελέγχου με χρήση βίας ή απειλών κατά ελεγκτικών αρχών υπάρχει η δυνατότητα αναστολής της λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης και γενικά της δραστηριότητας για χρονικό διάστημα μέχρι ένα μήνα ύστερα από απόφαση υπουργού.

Η αποκάλυψη για την οικονομική κατάσταση του ζεύγους εξηγεί εν πολλοίς και την αντίδραση του γιατρού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ΣΔΟΕ, ο οποίος φέρεται να έφθασε μέχρι σημείου «λιποθυμίας» και να απείλησε με φωτογραφίες τους άνδρες του κλιμακίου, ώστε να αποτρέψει τον έλεγχο. Η παράσταση, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα,  δεν είχε τελικά μεγάλη επιτυχία...

Ο γιατρός, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι μαζί με τη σύζυγό του παρουσιάστηκαν στη Διεύθυνση του ΣΔΟΕ και απείλησαν ότι θα προχωρήσουν σε μηνύσεις για απρεπή συμπεριφορά των ελεγκτικών οργάνων. Ταυτόχρονα, όμως, άφησαν να εννοηθεί ότι εάν δεν κινηθεί εναντίον τους το ΣΔΟΕ, οι ίδιοι είναι πρόθυμοι να ξεχάσουν την απρεπή συμπεριφορά...

Η Voria.gr θα παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τελικά θα φθάσει στον εισαγγελέα η Ανακοίνωση Αξιόποινης Πράξης. Δεδομένου και του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει προκαλέσει η υπόθεση, μόλις κινηθεί η διαδικασία της Ανακοίνωσης Αξιόποινης Πράξης θα προχωρήσουμε και στις αποκαλύψεις για την ταυτότητα του γιατρού.

ZENITH