Skip to main content

Μόμπιους: Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει

Να αφεθεί η «πλούσια» Ελλάδα να χρεοκοπήσει προτείνει στην Ευρώπη ο διάσημος επενδυτής, Μαρκ Μόμπιους, θεωρώντας ότι αυτή αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση για την αποτροπή της μετάδοσης του ελληνι
Να αφεθεί η «πλούσια» Ελλάδα να χρεοκοπήσει προτείνει στην Ευρώπη ο διάσημος επενδυτής, Μαρκ Μόμπιους, θεωρώντας ότι αυτή αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση για την αποτροπή της μετάδοσης του ελληνικού «ιού».

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο κ. Μόμπιους, ο οποίος είναι άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, υποστηρίζει: «Οι ΄Έλληνες είναι πλούσιοι. Δείτε τι έγινε στους Ολυμπιακούς, μάζεψαν 10 δισ. δολάρια και είναι ένας λαός μόνο 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλουν να πληρώσουν φόρους διότι η κυβέρνηση δεν τους παρέχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες. Η διαφθορά βασιλεύει, οι δημόσιοι υπάλληλοι κοιμούνται στις δουλειές τους και αυτό πρέπει να διορθωθεί».

Προτείνει, δε, αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με την καταβολή 25-50 σεντς για κάθε δολάριο, κίνηση η οποία θα μείωνε το χρέος της χώρας κατά 50%-75%.

Τέλος, ασπάζεται την άποψη του Ρουμπίνι ότι η Ελλάδα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς σημειώνει ότι το διαρκώς αυξανόμενο δημόσιο χρέος από τις ΗΠΑ μέχρι την Ιαπωνία θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αποπληθωρισμό ή σε χρεοκοπίες κρατών.

ZENITH