Skip to main content

Μόνο Σουηδία και Εσθονία πληρούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ!

Τη στιγμή που πέντε ακόμη χώρες της ΕΕ τίθενται υπό καθεστώς επιτήρησης, η Σουηδία και η Εσθονία είναι οι μοναδικές χώρες που τηρούν το στόχο για έλλειμμα κάτω του 3%
Σε καθεστώς επιτήρησης τέθηκαν σήμερα απ’ την Κομισιόν πέντε ακόμα χώρες της ΕΕ μετά τον εκτροχιασμό του ελλείμματός τους. Πλέον μόνο δύο φαίνεται να τηρούν το στόχο της ΕΕ για έλλειμμα κάτω του 3%!

Στη λίστα των χωρών υπό επιτήρηση εισήλθαν σήμερα το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία, η Δανία, η Κύπρος και η Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν. Εκτός παραμένουν ακόμη η Σουηδία και η Εσθονία. Μάλιστα η τελευταία περιμένει την έγκριση του Eurogroup τον Ιούνιο, για να εισέλθει στην Ευρωζώνη τον προσεχή Ιανουάριο.
 
«Η οικονομική και χρηματοοικονομική κρίση έχει θέσει τα δημόσια οικονομικά στην ΕΕ υπό πίεση», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Olli Rehn σε συνέντευξη Τύπου. «Μία άμεση προσαρμογή των χωρών στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να διαβεβαιωθούν οι χρηματαγορές ότι η μείωση των επιπέδων του ελλείμματος και του χρέους θα γίνει σωστά και έγκαιρα».

ZENITH