Skip to main content

Μονόδρομος η ρήξη, γράφει η Αριστερή Πτέρυγα

Τη ρήξη με τους δανειστές ως μοναδική λύση για την Ελλάδα βλέπει η ιστοσελίδα Iskra, που εκφράζει τις θέσεις της Αριστερής Πτέρυγας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τη ρήξη με τους δανειστές ως μοναδική λύση για την Ελλάδα βλέπει η ιστοσελίδα Iskra, η οποία εκφράζει τις θέσεις της Αριστερής Πτέρυγας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σε σημερινό δημοσίευμα, το οποίο τιτλοφορείται «Σφίγγουν τη θηλειά γύρω από το λαιμό της Ελλάδας», η Αριστερή Πτέρυγα σχολιάζει τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας πως οι εταίροι της χώρας «απαιτούν εδώ και τώρα υποταγή και προειδοποιούν: καμία εκταμίευση χωρίς μεταρρυθμίσεις - απορρυθμίσεις».

Εν συνεχεία, ο συντάκτης του κειμένου υποστηρίζει πως «οι δανειστές της χώρας ξεκαθάρισαν ότι καμία εκταμίευση δεν θα γίνει για την Ελλάδα χωρίς συμφωνία επί του συνολικού πακέτου των μεταρρυθμίσεων και χωρίς έναρξη της εφαρμογής του, εντείνοντας τις πιέσεις που απειλούν με οικονομικό στραγγαλισμό τη χώρα».

Όπως διαπιστώνει η Αριστερή Πτέρυγα, είναι «μονόδρομος για την Ελλάδα η ανυπακοή και η ρήξη», αναφέροντας πως «οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά αντίθετα εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, προκειμένου να υποκύψει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το νεο-μνημονιακό πακέτο απορρυθμίσεων».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «οι "νεοαποικοκράτες" των Βρυξελλών και ο ίδιος ο Σόιμπλε, αναφερόμενοι  στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν "μονομερείς ενέργειες", δηλαδή μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό, αξιώνοντας ανάλογες διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά».

«Εντύπωση», κατά τον αρθρογράφο, «προκάλεσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το Εurogroup, οι οποίες, με την επιφύλαξη ότι απεδόθησαν σωστά, κάνουν λόγο για αποφυγή από την Ελλάδα μονομερών ενεργειών».

«Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ένα σχέδιο χρονοδιαγράμματος που ήρθε στη δημοσιότητα, το οποίο είναι ασφυκτικό και προβλέπει την απόλυτη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και έχει στόχο να εγκλωβίσει την ελληνική κυβέρνηση και να την οδηγήσει στην πλήρη συνθηκολόγηση», καταλήγει το Iskra.gr.
 

Image
Μονόδρομος η ρήξη, γράφει η Αριστερή Πτέρυγα

ZENITH