Skip to main content

«Μονόδρομος οι μειώσεις μισθών και συντάξεων»

Αν ο λαός δεν έκανε θυσίες, δεν θα υπήρχε η βοήθεια προς τη χώρα μας, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, αιτιολογώντας από το βήμα της ΓΣ του ΣΕΒ τα σκληρά μέτρα λιτότητας.
Οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων ήταν μονόδρομος ως αντάλλαγμα για τη χρηματική βοήθεια προς τη χώρα, υποστήριξε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΓΣ του ΣΕΒ.

«Δεν υπήρχε άλλος δρόμος, δεν θα είχαμε μηχανισμό, αν ο λαός δεν έκανε θυσίες. Ήμασταν υποχρεωμένοι να περιορίσουμε με άμεσο τρόπο τις δαπάνες τουκράτους», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι απετράπη το χειρότερογια να προστατευτούν οι πολίτες».

Πρόσθεσε δε ότι με την εξασφάλιση του μηχανισμού στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ έκλεισε ο κύκλος μιας μεγάλης μάχης, «ώστε να μη βρεθούμε μόνοι απέναντι στα χρέη μας και στους κερδοσκόπους». Τώρα άνοιξε ο κύκλος της μάχης για βιώσιμη και ανταγωνιστική οικονομία, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου και επεσήμανε ότι η χώρα πλέον έχει εξασφαλίσει το χρόνο που χρειαζεται, ώστε να πραγματοποιηθούν «οι ανατροπές που χρειάζεται η χώρα για να ανασάνει».

«Ζούσαμε σε μια κοινωνία αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας. Με το πρόγραμματων επόμενων ετών αφήνουμε πίσω αυτήν την Ελλάδα και βάζουμε βάσεις γιατην Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι«αν θέλουμε να επιτευχθούν οι στόχοι, χρειαζόμαστε τη συνεργασία τωνκοινωνικών εταίρων».

Απευθυνόμενος στους παρισταμένους της Γενικής Συνέλευσης, σημείωσε πως η ευθύνη τους είναι αυξημένη σε ό,τι αφορά στην πορεία της οικονομίας. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες,αρκεί να μετατραπούν σε ικανότητες, όπως είπε χαρακτηριστικά,  τονίζοντας ότι, δεδομένης τηςκατάστασης της χώρας μας, μεγάλο βάρος θα πρέπει να δοθεί στις ιδιωτικέςεπενδύσεις.

ZENITH