Skip to main content

Moody΄s: Ήρθε η ώρα της Ισπανίας

Με υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας μέσα στο επόμενο τρίμηνο προειδοποιεί η Moody΄s εξαιτίας του χρέους και της αναιμικής ανάπτυξης της χώρας.
Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας «εξαιτίας της τωρινής διαμόρφωσης του κρατικού εξωτερικού της χρέους» θα προχωρήσει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody΄s.

Όπως αναφέρει η Moody΄s σε ανακοίνωσή της, στο κοντινό μέλλον «ενδέχεται η πιστοληπτική ικανότητα» της Ισπανίας «να υποβαθμιστεί, εξαιτίας της εύθραυστης κατάστασης της οικονομίας, σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη προοπτική μιας ΄αναιμικής΄ ανάπτυξής της».

Σήμερα, ο οίκος αξιολογεί την ισπανική πιστοληπτική ικανότητα με «Ααα», ενώ προϊδεάζει ότι ίσως ακολουθήσει η υποβάθμισή της απ΄ αυτόν «κατά μία έως και δύο βαθμίδες». Αναλυτές τοποθετούν τη μεταβολή αυτή «μέσα στο ερχόμενο τρίμηνο».

Από τον οίκο αναφέρεται ότι «άλλαξαν οι μεσο-μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές» της Ισπανίας, ότι «η κυβέρνηση στη Μαδρίτη αντιμετωπίζει μία σειρά προκλήσεων» και, τέλος, ότι «η προοπτική για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της Ισπανίας μεταβλήθηκε».

ZENITH