Skip to main content

Moody΄s: Τι ποσά δανείσθηκαν οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ

Μια ανάσα από το φράγμα των 90 δισ. ευρώ βρίσκεται αυτή τη στιγμή το ύψος του δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Μια ανάσα από το φράγμα των 90 δισ. ευρώ βρίσκεται αυτή τη στιγμή το ύψος του δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Ως γνωστόν, αυτή είναι η μοναδική πηγή άντλησης ρευστότητας για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, οπότε τα 89,4 δισ. ευρώ, που είναι το ακριβές ποσό του δανεισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων από τη Φραγκφούρτη, είναι «λογικό». 

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγη ώρα η Moody’s, η οποία κατ’ αυτόν τον τρόπο ήθελε εν μέρει να δικαιολογήσει και την τετραπλή υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, στην οποία προχώρησε αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα. Στην ίδια έκθεση αναφέρεται επίσης ότι το τελευταίο διάστημα κι εξαιτίας της ανησυχίας για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, οι εγχώριες τράπεζες έχασαν περί τα 21 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 7% των συνόλου των καταθέσεων.

ZENITH