Skip to main content

Μοσκοβισί: Ανοικτό το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτου δανείου στη Ελλάδα

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο τρίτου δανείου διάσωσης προς την Ελλάδα ο Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας, παράλληλα, πως «δεν υπάρχει καμία συζήτηση» για Grexit και κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο τρίτου δανείου διάσωσης προς την Ελλάδα ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας, παράλληλα, πως «δεν υπάρχει καμία συζήτηση» για ένα ενδεχόμενο Grexit και κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, στον απόηχο χθεσινών δημοσιευμάτων που έφεραν την ΕΕ να εξετάζει τρίτο δάνειο στήριξης προς την Ελλάδα ύψους 30 δισ. ευρώ, ο Μοσκοβισί ερωτήθηκε για την ανάγκη νέου προγράμματος διάσωσης της χώρας. «Ας περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί», απάντησε.

Λίγο πριν την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της Γερμανίας για την έγκριση της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε πως «αν μια χώρα, οποιαδήποτε χώρα, φύγει από το ευρώ τότε θα ανακύψει το ερώτημα: ποια η επόμενη χώρα που θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη». Εντούτοις, όπως υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της.

Ξεκαθάρισε, δε, πως οι νέες μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβερνησης πρέπει να έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. «Οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι χρηματοδοτημένες. Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για το χρέος. Θα το συζητήσουμε αυτό το θέμα στην ώρα του. Αλλά είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε πως δεν υπάρχει καμία συζήτησης για ψαλίδισμα του χρέους – κούρεμα», κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.


 

ZENITH