Skip to main content

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα να ζητήσει παράταση του προγράμματος

Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΕ δεν παίζει το «παιγνίδι του καλού και του κακού μπάτσου» με την Ελλάδα έδωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, καλώντας τη χώρα να στείλει άμεσα αίτημα για την παράταση του ισχύοντος προγράμμα

Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΕ δεν παίζει το «παιγνίδι του καλού και του κακού μπάτσου» με την Ελλάδα έδωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Σημειώνεται ότι«Παιγνίδι καλού/ κακού μπάτσου» (good cop/bad cop) ονομάζεται η ψυχολογική τακτική ανάκρισης που βασίζεται σε κοινή ανάκριση ενός ατόμου από δυο ανακριτές, ο ένας από τους οποίους παίζει το ρόλο του καλού και ο άλλος το ρόλο του κακού.

«Η Ελλάδα πρέπει τώρα να στείλει αίτημα για την παράταση του [ισχύοντος] προγράμματος [...] Είμαστε ενωμένοι, δεν υπάρχει σχέδιο Β», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μοσκοβισί.

«Η Κομισόν συμβάλλει στο συλλογικό έργο του Eurogroup. Δεν υπάρχει το ένα ή το άλλο έγγραφο. Υπάρχουν συνεισφορές στη συνολική συμφωνία», συμπλήρωσε, ουσιαστικά υπογραμμίζοντας πως η Κομισιόν αναγνωρίζει την αρμοδιότητα του Eurogroup στη διαπραγμάτευση.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν αποκάλυπτε πως Ελλάδα, Eurogroup και Επιτροπή βρίσκονται σε στενή επικοινωνία για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα.



 

ZENITH