Skip to main content

Μοσκοβισί: Πιθανό Grexit ίσον τέλος της ευρωζώνης

Εάν μία χώρα αφήσει τη νομισματική ένωση, οι αγορές θα διερωτηθούν αμέσως ποια χώρα είναι η επόμενη και αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους, τονίζει ο Γάλλος επίτροπος.

Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για το κοινό νόμισμα, τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που θα δημοσιευθεί αύριο.

«Όλοι στην Ευρώπη πιθανότατα συμφωνούμε ότι ένα Grexit θα ήταν μία καταστροφή – για την ελληνική οικονομία αλλά επίσης και για την ευρωζώνη ως σύνολο», τονίζει ο Γάλλος επίτροπος, στέλνοντας έτσι μήνυμα σε όσους από την πλευρά των δανειστών, κυρίως τους Γερμανούς, εξωθούν στα άκρα τη σύγκρουση με την Ελλάδα εγείροντας παράλογες απαιτήσεις για νέα μέτρα.

«Εάν μία χώρα αφήσει τη νομισματική ένωση, οι αγορές θα διερωτηθούν αμέσως ποια χώρα είναι η επόμενη και αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους», προειδοποιεί ο ίδιος, απαντώνας εμμέσως στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Β.Σόιμπλε, ο οποίος είπε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να «σκοντάψει» εκτός της ευρωζώνης επειδή οι ηγέτες της θα μπορούσαν να αποτύχουν να διαπραγματευθούν νέα δάνεια.

ZENITH