Skip to main content

Μουδιασμένες οι αγορές λόγω των αμερικανικών μάκρο

Νευρικότητα επικράτησε σήμερα στις βασικότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά την απρόσμενη πτώση 1% που σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, πυροδοτώντας ανησυχία για τ
Νευρικότητα επικράτησε σήμερα στις βασικότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά την απρόσμενη πτώση 1% που σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, πυροδοτώντας ανησυχία για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε στις 1.050,67 μονάδες, με πτώση 0,3%. Ειδικότερα στο Λονδίνο ο FTSE έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,86%, στη Φρανκφούρτη ο GDAX υποχώρησε 0,46%, ενώ στο Παρίσι ο CAC σημείωσε οριακή άνοδο 0,11%.

Οριακή πτώση σημειώνουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες και στη Γουόλ Στριτ, μετά τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ. Η αγορά παραμένει μουδιασμένη εν αναμονή και των τελευταίων στοιχείων από την έκθεση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τις περιφερειακές οικονομικές συνθήκες (Beige Book).

Η Fed θα ανακοινώσει το βράδυ (21:00 ώρα Ελλάδος) τα τελευταία στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να υιοθετούν επιφυλακτική στάση μετά την τελευταία υποβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης από την αμερικανική τράπεζα για το 2010 και το 2011.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται παράλληλα και στα εταιρικά αποτελέσματα με εταιρείες όπως η Boeing Co. και η Comcast να ξεχωρίζουν στις σημερινές ανακοινώσεις. Ο δείκτης Dow Jones παρουσιάζει οριακές απώλειες κατά 0,14% και ο Nasdaq κατά 0,58%.

ZENITH