Skip to main content

Μπακογιάννη: «Η ΝΔ χάραξε τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδος»

Τον προβληματισμό της για την πολιτική της κυβέρνησης στα εξωτερικά μας θέματα εξέφρασε απόψε σε ομιλία της στα Χανιά η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.
Τον προβληματισμό της για την πολιτική της κυβέρνησης στα εξωτερικά μας θέματα εξέφρασε απόψε σε ομιλία της στα Χανιά η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

«Προβληματίζομαι, όταν η ελληνική κυβέρνηση συναντάται και σε επίπεδο πρωθυπουργού μάλιστα, με τους κυβερνώντες των Σκοπίων, πριν ακόμα καλά καλά οριστεί η συνάντηση με τον κατ΄ εξοχήν αρμόδιο εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματεα του ΟΗΕ.

Προβληματίζομαι, όταν λίγες μέρες μετά ακούω τον κ Γκρούεφσκι να μας απειλεί ότι εκείνος θα διακόψει το διάλογο αν δεν συμμορφωθούμε».

Η κ Μπακογιαννη αναφέρθηκε και στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Κυπριακό.

«Προβληματίζομαι, όταν για πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξιδεύει πρώτα στην Τουρκία για συναντήσεις και μετά μεταβαίνει στην Κύπρο.

Προβληματίζομαι, όταν λίγες μέρες μετά ακούω για επιστολές του κ Ερντογάν που δεν έχουν δημοσιευτεί και για διαπραγματεύσεις που δεν ξέρω αν γίνονται».

Η κυρία Μπακογιάννη έκανε γνωστό ότι μετά το τέλος των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ θα επισκεφθεί την Κύπρο, για να στείλει όπως είπε μήνυμα συμπαράστασης ότι η αντιπολίτευση όπως και όταν ήταν κυβέρνηση, βρίσκεται στο πλευρό της.

«Η ΝΔ χάραξε τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδος. Εμείς ορθώσαμε το ανάστημα της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, όταν ακόμα και η Αμερική και η Τουρκία υπέγραψαν ότι τα Σκόπια δεν θα μπουν στο ΝΑΤΟ αν δεν λυθεί το θέμα της ονομασίας.

Ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία και φέρνει την σφραγίδα της ΝΔ», είπε η κ Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι οι μάχες δίνονται και κερδίζονται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ρεαλισμό και όχι με κραυγές.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH