Skip to main content

Μπαν Κι-Μουν: Προστασία στους φτωχότερους

Οι χώρες που οδεύουν προς την οικονομική ανάκαμψη από την κρίση, ναι μεν οφείλουν να ισοσταθμίσουν τους προϋπολογισμούς τους, αλλά τούτο δεν πρέπει να γίνει εις βάρος των φτωχότερων, προειδοποίησε σήμ
Οι χώρες που οδεύουν προς την οικονομική ανάκαμψη από την κρίση ναι, μεν, οφείλουν να ισοσταθμίσουν τους προϋπολογισμούς τους, αλλά τούτο δεν πρέπει να γίνει εις βάρος των φτωχότερων, προειδοποίησε σήμερα ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.

«Είμαστε όλοι πολύ ανήσυχοι για την αύξηση των ελλειμμάτων στους προϋπολογισμούς», τόνισε ο γγ του ΟΗΕ από τη Νέα Υόρκη, έπειτα από τη συμμετοχή του στη Σύνοδο της Ομάδος G20 στο Τορόντο, που ασχολήθηκε με τις πρακτικές για την έξοδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

«Δεν μπορούμε να ισοσταθμίσουμε τους προϋπολογισμούς εις βάρος των φτωχότερων του κόσμου. Δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε τη δέσμευσή μας προς τους πιο ευάλωτους», τόνισε.

Το σημαντικότερο είναι «να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι μακροπρόθεσμα. Για να επιτύχουμε μία πραγματικά παγκόσμια ανάπτυξη, θα χρειασθούν αληθινά πλανητικές επενδύσεις», πρόσθεσε.

ZENITH