Skip to main content

Μπάντζι τζάμπινγκ από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τους FT

Τέλος δεν έχουν τα καυστικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα. Οι δύο συντάκτες των Financial Times χαρακτηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνηση με μπάντζι τζάμπινγκ και καλούν τη χώρα να τρέξει σπριντ.

Τέλος δεν έχουν τα καυστικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα, με την μακριά και δυστυχή ιστορία των εξωτερικών παρεμβάσεων, από τους Οθωμανούς έως τους Ναζί, θα μπορούσε να περάσει για χώρα που διοικείται σαν οιονεί προτεκτοράτο», αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Οι δύο συντάκτες του άρθρου Ντέιβιντ Γκάρντνερ και Κέριν Χόουπ κάνουν αναφορά στην επίσκεψη της τρόικας, στις απεργίες των οδηγών φορτηγών και τις αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Προτρέπουν τη χώρα να αλλάξει τους ρυθμούς της και από τον μαραθώνιο που τρέχει εδώ και δεκαετίες να περάσει σε ένα σπριντ. Χαρακτηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης με μπάντζι τζάμπινγκ.


Στο τέλος, όμως,φροντίζουν να χρυσώσουν το χάπι...σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα, πουέχει κερδίσει τη φήμη της δημοσιονομικήςσπατάλης και του μαγειρέματος τωνβιβλίων, της ανεξέλεγκτης διαφθοράςκαι της ληθαργικής αναποτελεσματικότητας,ενδέχεται να έχει αρχίσει να γίνεταιένα διαφορετικό μέρος».


Σημειώνουν, μάλιστα,ότι η δημοσιονομική προσαρμογή προχωράσύμφωνα με το σχέδιο και τονίζουν ότιτελικά η κρίση ίσως να αποτελεί και μιαευκαιρία για μεταρρυθμίσεις πουπαρουσιάζεται μόνο μια φορά σε κάθεγενιά.

ZENITH