Skip to main content

Μπαράζ επαφών Τσίπρα για εκτόνωση της έντασης με τους εταίρους

Αλλεπάλληλες ενέργειες για την εκτόνωση του κλίματος έντασης, που προκλήθηκε χθες στην επίσκεψη Ντάισεμπλουμ, καταβλήθηκε τόσο από ξένους αξιωματούχους όσο και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αλλεπάλληλες ενέργειες για την εκτόνωση του κλίματος έντασης, που προκλήθηκε χθες Παρασκευή κατά την διάρκεια της επίσκεψης του επικεφαλής του Γιουρογκούπ Γερούν Ντάισεμπλουμ, καταβλήθηκε τόσο από ξένους αξιωματούχους όσο και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις και όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά την συνομιλία επιβεβαιώθηκε η θέση και των δύο πλευρών για την εξεύρεση μιάς κοινά αποδεκτής λύσης.

Λίγο αργότερα, χθες το βράδυ επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, ο Γ. Ντάισεμπλουμ, ο οποίος είπε στον κ. Τσίπρα ότι έγινε μια παρεξήγηση, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι δεν θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.

Τέλος, αργά το βράδυ και μετά το δείπνο που είχε στο Στρασβούργο με τον πρόεδρο Ολάντ και την Καγκελάριο Μέρκελ, ο Μάρτιν Σουλτς επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε σχετικά με την συζήτηση που είχαν για την Ελλάδα, με την σημείωση ότι δεν υπήρξε καμία αρνητική νύξη για τη χώρα μας.

Στο ίδιο πνεύμα, ο πρωθυπουργός νωρίτερα, με γραπτή δήλωσή του στο Bloomberg, έστειλε μήνυμα προς τους εταίρους της χώρας ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί τη ρήξη μαζί τους, αλλά μία συμφωνία που θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές, ενώ διαβεβαίωσε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες σε ό,τι αφορά το χρέος, επαναλαμβάνοντας, πάντως, τη δέσμευσή του να βάλει τέλος στις πολιτικές της λιτότητας (για περισσότερα πατήστε εδώ).

ZENITH