Skip to main content

Μπαράζ συνομιλιών Τσίπρα με Ευρωπαίους

Σωρεία τηλεφωνικών επικοινωνιών και συναντήσεων είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους.

Σωρεία τηλεφωνικών επικοινωνιών και συναντήσεων είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους.

Συγκεκριμένα, το πρωί ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τζιάννι Πιτέλα, επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη στήριξή του που εκφράστηκε και μέσα από άρθρο του σε εφημερίδα. Ο κ. Πιτέλα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, τον ευρωπαίο επίτροπο επί των Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι , τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, και τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν. Ο κ. Πιτέλα στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες τόνισε την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη –και την Ελλάδα- προκειμένου η λιτότητα να αποτελέσει παρελθόν.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα Μπεχανάμ Βεχρούζ τον οποίο συνόδευε ο Σύμβουλος Α’  της πρεσβείας Μοχαμαντρέζα Ραμπί, ενώ αργότερα συναντήθηκε με συναντήθηκε και με τον Αυστραλό  πρέσβη Τζόν Γκρίφιν.

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ (περισσότερα εδώ), ενώ δέχτηκε και συγχαρητήριο τηλεφώνημα για την εκλογή του από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεβσκι (περισσότερα εδώ).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Ανχελ Γκουρία στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις, ενώ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σάρλ Μισέλ.

ZENITH