Skip to main content

Μπαράζ θετικών παρεμβάσεων για την Ελλάδα

Ένα μπαράζ θετικών ειδήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες εντός κι εκτός συνόρων, σχετικά με την ελληνική οικονομία.
Ένα μπαράζ θετικών ειδήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες εντός κι εκτός συνόρων, σχετικά με την ελληνική οικονομία. Η έκθεση της S&P, (η οποία στο πρόσφατο παρελθόν «άδειασε» τις προοπτικές της χώρας, υποβαθμίζοντάς τη) με την οποία υποστηρίζονταν ότι η πτώχευση μπορεί να αποφευχθεί ήταν το ένα δείγμα. Το άλλο, ήταν η έκθεση της J.P.Morgan, η οποία μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε υποβαθμίσει μεγάλες ελληνικές τράπεζες. Προχθές, όμως, στάθηκε στο πλευρό της ελληνικής οικονομίας. Την ίδια ώρα, σημειώθηκε κι ένα μπαράζ θετικών δηλώσεων, με χαρακτηριστικότερη εκείνη του κ. Βαν Ρομπέι, ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν κι άλλα κοινοτικά στελέχη.

Το συμπέρασμα κοινό: Αργά αλλά σταθερά στις Βρυξέλλες φαίνεται ότι παίρνουν το μήνυμα κι αντιλαμβάνονται ότι αν δε στηρίξουν την Ελλάδα τότε αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας είναι πολύ πιθανό να επεκταθούν παντού. Το γεγονός ότι τα ισπανικά spreads παγιώνονται πάνω από το επίπεδο των 200 μονάδων βάσης, είναι ένα κρίσιμο προειδοποιητικό μήνυμα, το οποίο κανείς νοήμων αξιωματούχος της ΕΕ δεν μπορεί να παραβλέψει...

ZENITH