Skip to main content

Μπαρόζο: Στόχος το 2011 για την έξοδο από την κρίση

«Αυτό που προτείνουμε στην Ευρώπη είναι η έναρξη μίας στρατηγικής εξόδου από την κρίση και το 2011 πρέπει να είναι αυτή η ημερομηνία», δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο
«Αυτό που προτείνουμε στην Ευρώπη είναι η έναρξη μίας στρατηγικής εξόδου από την κρίση και το 2011 πρέπει να είναι αυτή η ημερομηνία», δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενόψει της συνόδου κορυφής του G8 και του G20, στον Καναδά.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν φαν Ρόμπεϊ, υπεραμύνθηκε των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί στην Ε.Ε. για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, τονίζοντας ότι οι περικοπές έχουν στόχο «να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα, διότι εάν δεν λάβουμε μέτρα για τη μείωση των ελλειμμάτων μας, τότε θα υποφέρουμε από την αργή και χαμηλή οικονομική ανάπτυξη».

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες χώρες της Ε.Ε. έχουν ήδη ανακοινώσει σειρά μέτρων για να μειωθούν τα ελλείμματα των προϋπολογισμών τους για φέτος και τον επόμενο χρόνο.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ εκφράζουν αμφιβολίες για την ορθότητα της πολιτικής αυτής, προειδοποιώντας ότι με τη μείωση των δαπανών δημιουργούνται κίνδυνοι για νέα ύφεση.

ZENITH