Skip to main content

Μπατζελή: Διαρθρωτικές αλλαγές της κυβέρνησης για τη γεωργία

Χορήγηση ενισχύσεων ύψους 480 εκατ. ευρώ και καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων μέχρι τέλους Φεβρουαρίου υποσχέθηκε η υπουργός αγροτικής ανάπτυξης. Απογοητευμένοι οι αγρότες από τις υποσχέσεις.
Η χορήγηση ενισχύσεων κάθε εισοδηματικής μορφής, ύψους 480 εκατ. ευρώ, και η καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων (εξόφληση ποσού πάνω από ένα δισ ευρώ) μέχρι τέλους Φεβρουαρίου αποτελούν τις κυβερνητικές παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών της Χαλκιδικής, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποίηση.

Η κ. Μπατζελή κάλεσε τους αγρότες να οργανωθούν σε ομάδες παραγωγών και να διεκδικήσουν την προστασία των προϊόντων τους, τον έλεγχο των εισροών και την εξυγίανση της αγοράς.

Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών που θα βελτιώσουν τις πρακτικές από «το χωράφι στο ράφι».

Απογοητευμένοι δηλώνουν από την πλευρά τους οι αγρότες με τις υποσχέσεις της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις υποσχέσεις της υπουργού. Στη συνάντησή μας η κ. Μπατζελή έμεινε κυρίως στα οικονομικά ζητήματα, τα οποία δεν μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως», δήλωσε στη Voria.gr o εκπρόσωπος των αγροτών Χαλκιδικής, Φιλαλήθης Καπάνδριας.

Οι αγρότες παραμένουν παραταγμένοι με τα τρακτέρ τους στη Νέα Τρίγλια και τις επόμενες μέρες αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

ZENITH