Skip to main content

Μπατζελή: Όχι σε μικροδιευθετήσεις στο αγροτικό

Την ανάγκη για ριζικές αλλαγές και ανατροπές, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επιβίωση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, τόνισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, από τ
Με περιπετειώδη τρόπο έφθασε στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, όπου εγκαινίασε την 23η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA, καθώς αναγκάστηκε να περάσει από παρακαμπτήριες οδούς προκειμένου να αποφύγει τα μπλόκα των αγροτών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Μάλιστα, κατά την είσοδό της στο συνεδριακό κέντρο ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Ανεστίδης, από το μπλόκο των Μαλγάρων, της προσέφερε μια ανθοδέσμη την οποία η υπουργός δέχτηκε, χαμογελώντας.

Λίγο αργότερα, από το βήμα των εγκαινίων της Έκθεσης η κα Μπατζελή τόνισε την ανάγκη για ριζικές αλλαγές και ανατροπές, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επιβίωση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

«Είναι λάθος νααντιμετωπίζονται τα προβλήματα τηςαγροτικής παραγωγής στη λογική "βλέπονταςκαι κάνοντας"», δήλωσε η υπουργός.


Στην ομιλία της, η υπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά θεσμικές παρεμβάσεις για την επίλυση του αγροτικού ζητήματος.

«Η λογική του να ακολουθήσουμε την πεπατημένη της αδράνειας και των μικροδιευθετήσεων, χωρίς να διαμορφώσουμε νέο σύγχρονο και βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, έχει οριστικά χρεοκοπήσει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι κινητοποιήσεις, όπως είπε η κ. Μπατζελή έχουν κόστος, όχι μόνο για την κοινωνία, αλλά και για τους ίδιους τους αγρότες και την αγροτική οικονομία.

«Επιδιώκεται η σχεδιασμένη στήριξη του αγροτικού τομέα με πολιτικές, ουσιαστικές αλλαγές και πόρους που θα στοχεύουν στην μακροχρόνια βιωσιμότητά του και θα στηρίζουν ολοκληρωμένα τον πληθυσμό της υπαίθρου, σημείωσε η κ. Μπατζελή.

«Κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές για να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή κρίση και να προετοιμάσουμε την αγροτική οικονομία και τους ίδιους τους αγρότες για τη μετά το 2013 εποχή. Ο στόχος αυτός δεν μπορεί να "μπλοκαριστεί". Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε. Τις μεγάλες αλλαγές τις κάνουμε όλοι μαζί», τόνισε.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι ο κοινωνικός διάλογος, που εγκαινιάστηκε στο Ζάππειο θα συνεχιστεί.

ZENITH