Skip to main content

Μπερλουσκόνι: «Είμαι ο πιο κατατρεγμένος πολιτικός»

«Είμαι ο καλύτερος πρωθυπουργός, που θα μπορούσε να βρει σήμερα η Ιταλία» τόνισε ο «καβαλιέρε»
Στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που κατήργησε τη δικαστική του ασυλία, αλλά και γενικότερα, στην σχέση του με τους εισαγγελείς αναφέρθηκε εκ νέου ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι.

«Είμαι ο πολιτικός άνδρας που υπέστη τον μεγαλύτερο κατατρεγμό από μέρους της Δικαιοσύνης, σε ολόκληρη την ιστορία, σε κάθε εποχή, με 2.500 ακροαματικές διαδικασίες, σε σύνολο 106 δικών. Αθωώθηκα πάντα, εκτός από δυο φορές, που τα αδικήματα είχαν παραγραφεί», είπε και πρόσθεσε: «Ευτυχώς έχω βάλει στην άκρη κάποια χρήματα και μπόρεσα να ξοδέψω πάνω από διακόσια εκατομμύρια ευρώ, για να πληρώσω τους συμβούλους και τους δικαστές... ή μάλλον, τους δικηγόρους μου».

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή του στις δικαστικές αίθουσες του Μιλάνου, ο Σ. Μπερλουσκόνι τόνισε ότι «δεν βλέπω να υπάρχουν κάποιες αρνητικές συνέπειες για μένα προσωπικά, εκτός από το ότι θα αναγκασθώ να αφαιρέσω χρόνο από την φροντίδα των υποθέσεων, που αφορούν το δημόσιο συμφέρον». Σχετικά, δε, με το κυβερνητικό του έργο επανάλαβε ότι είναι «ο καλύτερος πρωθυπουργός, που θα μπορούσε να βρει σήμερα η Ιταλία», αλλά και σε σύγκριση με τους προκατόχους του, «κανένας δεν έφτασε σε ανώτερο επίπεδο. Μάλλον ισχύει το αντίθετο».

Αναφερόμενος, τέλος, στα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που κατήργησαν τον νόμο Αλφάνο, ο οποίος προσέφερε ασυλία στον Ιταλό πρωθυπουργό, ο «καβαλιέρε» επανέλαβε: «Δεν θα μπορούσα να ελπίζω σε μια θετική ετυμηγορία, από τη στιγμή που έντεκα ανώτατοι δικαστές, σε σύνολο δεκαπέντε, επελέγησαν από τρεις, κατα σειρά, αριστερούς Προέδρους της Δημοκρατίας και από αριστερές πολιτικές δυνάμεις».

ZENITH