Skip to main content

Μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Μπλακ άουτ στα αεροδρόμια της χώρας αναμένεται να προκαλέσουν οι 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 24 Ιουλίου.
Μπλακ άουτ στα αεροδρόμια της χώρας αναμένεται να προκαλέσουν οι 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 24 Ιουλίου.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αγνοεί την αναγκαιότητα οργανωτικών αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς», σημειώνει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ).

Οι ελεγκτές, πάντως, εμφανίζονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τις απεργίες που εξήγγειλαν, ανεξάρτητα από την απόφαση της Δικαιοσύνης στην οποία αναμένεται να προσφύγει η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Να σημειωθεί ότι οι ελεγκτές έχουν ανακοινώσει και την πρόθεσή τους για αυστηρή τήρηση της χωρητικότητας του ελληνικού εναέριου χώρου. Πρόκειται για αυστηρή τήρηση των διεθνών κανονισμών ασφαλείας του ΙCΑΟ, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο αριθμός των αεροσκαφών που πετούν πάνω από τους τομείς του ελληνικού FΙR και οι ωριαίες κινήσεις τους (αφίξεις- αναχωρήσεις) στα ελληνικά αεροδρόμια.

Αντιδρούν στις απεργίες των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας οι τουριστικοί πράκτορες

Την αντίδραση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) προκαλεί η απόφαση της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας να προχωρήσει σε απεργία διαρκείας, με τη μορφή 24ωρων κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, με έναρξη την Κυριακή 25η Ιουλίου 2010 και από ώρα 00.01 έως και 24.00 τοπική.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ανεξάρτητα από το δίκαιο ή μη των αιτημάτων των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (αλλά και άλλων εργαζομένων κατά καιρούς, όπως αυτά εκφράζονται από τα συνδικαλιστικά τους όργανα: ΠΝΟ για τους ναυτεργάτες, ΠΕΥΦΑ για τους φύλακες μουσείων και αρχαιοτήτων κλπ., ή από το ΠΑΜΕ συνολικότερα), ο χρόνος της απεργίας αυτής (εν μέσω μιας θερινής τουριστικής περιόδου με τόσα προβλήματα), αλλά και η εξαγγελθείσα διάρκειά της, θα βάλουν την οριστική ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από τον ελληνικό τουρισμό σ’ αυτή την τόσο άσχημη τουριστική χρονιά, που θα μείνει στην ιστορία του τουρισμού μας ως μια μελανή σελίδα.

Θα ακυρώσουν δε τελειωτικά και όλες τις προσπάθειες που -με κόπους και θυσίες- έχουν καταβάλει και συνεχίζουν να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού και οι ασχολούμενοι με αυτόν, για να περισώσουν ό,τι είναι ακόμη δυνατό να περισωθεί.

«Αν αυτή η απεργία πραγματοποιηθεί τελικά- κάνουμε έκκληση στα αποθέματα ωριμότητας και ψυχραιμίας που μπορούν να διαθέσουν οι ενδιαφερόμενοι και στη βούληση των αρμοδίων. Ο ελληνικός τουρισμός είναι πολύ ευάλωτος πλέον, για να αντέξει και αυτό το χτύπημα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ZENITH