Skip to main content

Μπλόκο στον ΠΑΟΚ στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων

Ο Δικέφαλος δεν καλύπτεται από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, καθώς δεν αρκούν τα 10,4 εκατ. ευρώ ούτως ώστε να απαλλαγεί ο σύλλογος από το αφόρητο βάρος των χρεών, δια παντός.

Αρνητικό για την αποπληρωμή των χρεών του ΠΑΟΚ είναι το συμπέρασμα που προέκυψε από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην σήμερα το πρωί Τούμπα, ανάμεσα σε νομικούς και φοροτεχνικούς της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Οι δύο ομάδες μελέτησαν τον νόμο που ψηφίστηκε προσφάτως στη Βουλή και εμπεριέχει τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, διαπιστώνοντας πως ο Δικέφαλος δεν καλύπτεται απ' αυτή, καθώς δεν αρκούν τα 10,4 εκατ. ευρώ ούτως ώστε να απαλλαγεί ο σύλλογος από το αφόρητο βάρος των χρεών, δια παντός.

Αίτιο του νέου εμποδίου αποτελεί το γεγονός πως, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου και είχε αποκαλύψει η Voria.gr το περασμένο Σάββατο, ως προσαυξήσεις αναγνωρίζονται μονάχα τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμων καταβολών και όχι τα πρόστιμα από ελέγχους, τα οποία κεφαλαιοποιούνται και προστίθενται στο αρχικό ποσό.

Οι προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφορούν κυρίως τη δεύτερη κατηγορία. Τούτου δοθέντος, δεν εισέρχονται σε διαδικασία διαγραφής και συνεπώς απαιτούνται όχι 10,4 εκατ. ευρώ, αλλά περίπου 30 εκατ., προκειμένου ο Δικέφαλος να πετάξει από πάνω του το χρόνιο βαρίδιο με τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, οι άνθρωποι των «ασπρόμαυρων» αναμένουν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την εκπόνηση μίας διορθωτικής εγκυκλίου, η οποία θα διαχωρίζει το αρχικό κεφάλαιο από τα πρόστιμα που κεφαλαιοποιήθηκαν, οριστικοποιώντας, έτσι, τη λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει.

 

ZENITH