Skip to main content

Μπόνους στους συνεπείς φορολογούμενους σχεδιάζει η Βαλαβάνη

Μπόνους σε όσους ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις κατά τα έτη 2012 και 2013 εξετάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη

Μπόνους σε όσους ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις κατά τα έτη 2012 και 2013 εξετάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. 

Όπως είπε, μιλώντας στο RealFM, πρόκειται για μια πρόταση που κατατέθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και πιθανότατα «θα αναφέρεται σε αυτά που έχουν να πληρώσουν για το 2014».

«Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής ότι είναι μια πρόταση που μου έκαναν μέσα από τον υπηρεσιακό μηχανισμό, υπηρεσιακοί παράγοντες», τόνισε η κ. Βαλαβάνη για να προσθέσει: «Ήταν οι πρώτοι που μου είπαν ότι πρέπει να δώσουμε κάποιο μπόνους στους συνεπείς φορολογούμενους, γιατί κάποιοι θα νιώσουν αδικημένοι».

Αναφερόμενη ειδικά σε αυτή τη ρύθμιση σημείωσε ότι θα είναι η τελευταία, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αλλά αντίθετα θα φέρει έσοδα στα ταμεία. Η κ. Βαλαβάνη τόνισε επίσης, από τις όλες τις έως τώρα ρυθμίσεις οφειλών έχουν εισπραχθεί μόνο 2 δισ. ευρώ σε ένα σύνολο 76 δισ. ευρώ.

«Με τη ρύθμιση επιχειρούμε να λύσουμε ζητήματα τα οποία μπορούν να λυθούν άμεσα. Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα εκλογίκευσης των προστίμων και των φόρων», σημείωσε για να συμπληρώσει:

ZENITH