Skip to main content

Μποροβήλος: Φταίνε και οι παράγοντες

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Γιώργος Μποροβήλος.
Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Focus FM» μίλησε ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και το ρόλο των παραγόντων των ΠΑΕ.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
Για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου: 
 
"Αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα το ποδόσφαιρό μας. Βέβαια στην κοινωνία μας δεν λειτουργεί ιδανικά κανένας τομέας άρα δεν έχουμε την απαίτηση να λειτουργεί το ποδόσφαιρο. Το θέλουμε αλλά δεν γίνεται. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα βίας, αθλητικής δικαιοσύνης, διαιτησίας. Προβλήματα σε πολλές βαθμίδες. Θέλουμε να δούμε υγιείς ομάδες και ανταγωνισμό. Θέλουμε την νέα σεζόν αν όχι να λύσουμε τα προβλήματα, να τα βελτιώσουμε".
 
Για το ρόλο των παραγόντων: 
 
"Δεν έχω αντίρρηση ότι έχουν μερίδιο ευθύνης και οι παράγοντες. Οι περισσότεροι όμως είναι άνθρωποι που ματώνουν οικονομικά για την ομάδα τους και για την αγάπη τους στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις".
 
Για το κ. Κοντονή και τα μέτρα που ζητά: 
 
"Αντικειμενικά πρόκειται για έναν υφυπουργό που έχει πολύ καλές προθέσεις. Οι αποφάσεις κρίνονται αλλά εγώ μετράω την πρόθεση και αφού είναι καλή θα δούμε κατά πόσο μπορούμε να παρέμβουμε όλοι. Το γεγονός ότι είμαστε σε καλή κατεύθυνση είναι θετικό. Αυτά που ζητά βρίσκουν σύμφωνους όλους όσοι βρίσκονται σε υγιής ομάδες. Ζητά πρώτα πρώτα γήπεδα. Αυτά προσφέρουν ασφάλεια. Ο φίλαθλος πρέπει να νιώσει ασφαλής. Να ξέρει ότι δεν θα κινδυνεύσει η ζωή του, ότι θα βρει το αυτοκίνητό του.
 
Αυτά θα φέρουν κόσμο στα γήπεδα και ο κόσμος θα φέρει χορηγούς. Ενδεχομένως κάποιοι να μην το θέλουν αυτό. Εμείς αυτούς τους κάποιους δεν τους θέλουμε. Δεν θέλουμε εταίρους που δεν έχουν στο μυαλό τους το καλό του ποδοσφαίρου. Εξ άλλου μια άνοδος του ποδοσφαίρου έχει να συμπαρασύρει τους πάντες. Παράγοντες, δημοσιογράφους, φιλάθλους. Αντίθετα, μια καταστροφή θα τους πάρει όλους κάτω".
 
Για το παράδειγμα της Ιταλίας και της Πάρμα σε σύγκριση με την κόντρα των ελληνικών ομάδων: 
 
"Εξαρτάται η οπτική που το βλέπει ο καθένας. Ο συνεταιρισμός κινείται σε αυτό το πνεύμα. Και στο κομμάτι των αδειοδοτήσεων κάναμε πίσω για το καλό του ποδοσφαίρου. Τροποποιήσαμε τους κανόνες για να βοηθήσουμε τις ομάδες με προβλήματα. Αλλά μετά έρχεστε και λέτε "γιατί δεν διώχνεται αυτόν που έχει προβλήματα;". Έτσι λύνεις ένα πρόβλημα και δημιουργείς ένα άλλο και ταυτόχρονα έχεις και την κριτική στο κεφάλι σου".
 
Για τα λάθη που έγιναν: 
 
"Όταν κρίνουμε γεγονότα που έχουν περάσει όλοι κάποια πράγματα θα θέλαμε να τα είχαμε αποφύγει. Πρέπει να δούμε τα πράγματα που μας ενώνουν και θα φέρουν αποτελέσματα. Ήδη από του χρόνου οι ομάδες θα γίνουν 16 και μιλάμε και με την ΕΠΟ και την Φουτμπολ Λιγκ για το πως να κάνουμε το πρωτάθλημα ακόμα πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό. Τα πλέι οφ ισχύουν αλλά θα επανεξεταστούν και αυτά. Μας προβληματίζει οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε καλύτερο".
 
Για τα μέτρα και κατά πόσο θα βοηθήσουν: 
 
"Θα σας το πάω ανάποδα. Θα βλάψουν; Όχι. Άρα λοιπόν θα τα εφαρμόσουμε και θα δούμε κατά πόσο θα βοηθήσουν. Ξεκινάμε να κάνουμε κάποια πράγματα, να διορθώσουμε κάποια άλλα. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα όπως έκαναν και άλλες χώρες που δεν έχουν πιο πολύ μυαλό από εμάς".

ZENITH