Skip to main content

Μπουτάρης: Θα είμαι μαζί με τον Καπόν στο Γολγοθά

«Ξέρω ότι δεν είναι άτιμος», είπε για τον Χασδάι Καπόν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Η «παραίτηση» Ζέρβα δεν ήταν για λόγους εκδικητικούς, επειδή είναι Παοκτσής.

της Κάτιας Γερακαρίτου

Τη στήριξή του στον Χασδάι Καπόν εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, λίγες μέρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών, λόγω της υπόθεσης Proton Bank.

Ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για ένα «προσωπικό θέμα του κ. Καπόν από την παλιά δουλειά του». Όπως είπε, ο δήμαρχος την ημέρα που ο κ. Καπόν ενημερώθηκε για την δικαστική εξέλιξη, υπέβαλε την παραίτησή του.  

«Στεναχωριέμαι πολύ που ένας συνεργάτης εξαιρετικών ικανοτήτων, που τις έχει αποδείξει στο δήμο, είναι σε μια περιπέτεια, του συμπαρίσταμαι απολύτως», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

«Πριν από ένα χρόνο, όταν είχε προκύψει η ιστορία, είχα πει ότι είχε την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και πως αν προκύψει κάτι δικαστικό θα το έβλεπα. Δεν πρόλαβα να το δω και ο κ. Καπόν μου έφερε την παραίτησή του και φυσικά την έκανα αποδεκτή» τόνισε.

Ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε τα ονόματα των δύο αντιδημάρχων για τη θέση των Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα και Επιχειρηματικότητας τον Πέτρο Λεκάκη. Ο δήμαρχος τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα τα βγάλουν πέρα. 

Απαντώντας, εξάλλου, στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τις παραιτήσεις Ζέρβα και Καπόν ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι οι δύο παραιτήσεις είναι θέμα εσωτερικό του δήμου.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα είπε ότι «όταν έχεις μια διαφωνία, παραιτείται είτε ο ένας είτε ο άλλος». «Δε γίνεται να παραιτηθεί όμως ο δήμαρχος, οπότε παραιτείται ο αντιδήμαρχος» υπογράμμισε. Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε «αγαπητό φίλο» τον κ. Ζέρβα, αλλά σημείωσε πως σε κάποια θέματα «πρώτα έχει η δουλειά και σε όποιον αρέσει. Και δεν το έκανα για λόγους εκδικητικούς επειδή είναι Παοκτσής».

Για τον κ. Καπόν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τον υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τον κ. Καπόν τον γνωρίζω από μικρό, τον γέννησα. Ξέρω ότι δεν είναι άτιμος. Ότι έκανε, το επέτρεπε η τότε νομοθεσία. Δεν θα απολογηθώ γι΄ αυτόν, αλλά ξέρω το ποιόν του, θα είμαι μαζί του στο Γολγοθά».

Απαντώντας στον κ. Καλαφάτη, ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο κ. Καπόν εκλέχθηκε από τους πρώτους στις πρόσφατες εκλογές. «Τι άλλη επιβεβαίωση θέλει ο κ. Καλαφάτης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης. Χαρακτήρισε τέλος «ανήθικη οποιαδήποτε σύνδεση της υπόθεσης με την προηγούμενη διοίκηση. Καμία σχεση η υπεξαίρεση με την σημερινή»

ZENITH