Skip to main content

Μπουτάρης: Το ΥΜΑΘ υπάρχει μόνο για να χαϊδεύει τα αυτιά των ιθαγενών

Υπέρ της κατάργσης του ΥΜΑΘ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Αγανακτισμένος ο Μπουτάρης με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στα λαδάδικα, χαρακτήρισε «απολίτιστους» τους επαγγελματίες της περιοχής.

Τη θέση του υπέρ της κατάργησης του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης επανέλαβε, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Είναι απαράδεκτη η ύπαρξη του ΥΜΑΘ, το οποίο υπάρχει μόνο για να χαϊδεύει δήθεν τα αυτιά των ιθαγενών της Θεσσαλονίκης. Αποτελεί εμπόδιο στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέομ, ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με τα παρκαρισμένα ΙΧ στην περιοχή των Λαδάδικων. «Έχουμε αγανακτήσει με την στάθμευση στην περιοχή. Λένε ότι έτσι βολεύει τον κόσμο, αλλά όπως φαίνεται οι επαγγελματιές είναι απολίτιστοι, γιατί δεν τηρούν τη συμφωνία στην οποία είχαμε καταλήξει. Θα αναγκαστούμε να πάρουμε κανονιστικά μέτρα για το θέμα».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις εκδηλώσεις των κωδωνοφόρων, τάχθηκε υπέρ της προώθησης των τοπικών εθίμων των καρναβαλιών. «Πρέπει να ξεφύγουμε από τα καρναβάλια με τις ντεμέκ βραζιλιάνες. Να αναβιώσουμε τα παλιά έθμιμα και να τα πουλήσουμε σωστά», είπε.

Επιπλέον, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στην εκλογή του Αρτέμι Ματθαιόπολου και του Αντώνη Γρέγου της Χρυσής Αυγής στη νέα Βουλή. «Δεν είναι τιμητικό για την πόλη να έχουμε στο δημοτικό συμβούλιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ακόμα ένα εκλεγμένο βουλευτή. Ας είναι "περήφανη" για αυτό η Θεσσαλονίκη, και σ' ανώτερα», υπογράμμισε.

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση περί «λιτού βίου» του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να έχουν πολυτελή αυτοκίνητα και κουστοδία συνοδών.  «Στάσου ρε φίλε, γιατί να έχεις κουρσάρα και τον αστυνομικό; Μια χαρά παιδί ο Μανώλης, αλλά δεν αισθάνομαι άνετα όταν με συνοδεύει», είπε, με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο ο κ. Μπουτάρης.

ZENITH